Vijesti

Wine & Bike Tour 2016

Treće izdanje manifestacije Wine & Bike Tour Erdut održalo se od 08. do 10. rujna u Erdutskom vinogorju

Ovim događajem željeli smo označiti ulazak u kasno ljeto i proslaviti početak sezone berbe u Erdutskom vinogorju. Specifičnost ovog vinogorja jest moćni Dunav koji ovdje meandrira, grli ga sa svih strana, te stvara posebnu mikroklimu pogodnu za uzgoj vinove loze. Malo je poznato da je područje između Aljmaša i Erduta zaštićeno i kao značajni krajolik – prirodni predio velike krajobrazne vrijednosti i biološke raznolikosti te kulturno-povijesne vrijednosti. Upravo ovdje smjestili su se i vinogradi obiteljske vinarije Brzica, kao i ostali vinari i vinogradari koji uz Dunav stvaraju ovaj slatki dionizijski napitak.

Trodnevni program ovogodišnjeg Wine & Bike-a sastojao se već tradicionalno od dramskog i glazbenog programa, biciklističko-vinske utrke i Dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

U dramskom dijelu programa posjetitelji su mogli uživati u predstavi “Pozdrav iz Rementinca”, Kazališne družine Gemišt, u sastavu Vida Baloga i Davora Dretara Dreleta, te u komediji pod nazivom “Ljubaf”, u produkciji Kerekeš teatra.

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održao se u subotu. Započeo je nesvakidašnjom vinsko-biciklističkom utrkom u kojoj je glavni cilj bio stići što prije, sa što većim brojem različitih boca vina, sakrivenih u vinogradima uz cestu od Aljmaša do Erduta, do finalne točke rute.

U subotu navečer Wine & Bike Tour 2016. kraju je priveo čaroban koncert poznatog benda Rundek Cargo Trio, koji se se održao u okruženju vinograda s pogledom na Dunav.

Organizator ove bogate manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Kreativna agencija Adverta.

Wine Tour