O nama

Vinograd se prostire na 4,42 ha površine , na poluotoku duljine cca 11km i širine cca 5 km, sa tri strane okružen moćnim Dunavom, na erdutskoj kosi, nadmorske visine 150m i visine iznad rijeke Dunav od 80m, na lesnom tlu, bogatom mineralima koji daju poseban karakter grožđu.

O nama 001 - Vinarija Brzica
O nama 002 - Vinarija Brzica
O nama 003 - Vinarija Brzica

Prostor na kojem su vinogradi izloženi su bogatom izmjenom vjetrova između Bačke i Srijema koji daju vinogradima zdrave loze i grozdove, sa preko 250 sunčanih dana godišnje, što donosi visoki postotak šećera u bijelim i crnim sortama grožđa.

Ukupno je zasađeno 29.000 loza , od čega je 10.000 kom bijelih sorti, graševine i chardonnaya , te 19.000 crvenih sorti, cabernet sauvignon, merlot i vranac. Dio nasada bijelih sorti je star preko 30 godina, a crvene sorte su zasađene 2007 g.

Stara obiteljska tradicija uzgoja vinove loze te moderna tehnologija proizvodnje vina donjeli su Vinariji Brzica brojna priznanja za kvalitetu proizvedenih vina. U sklopu vinarije nalazi se i kušaonica vina gdje gosti mogu osim u izuzetnim vinima uživati u domacim slavonskim gastronomskim specijalitetima i u ljepoti kraja. Boraveci u nasoj vinariji,svakog gosta bez daha ostavlja jedinstven i prelijep pogled na mocni Dunav i ocaravajuce šume.